Как да промените  пропорциите на тялото си чрез облеклото

В днешно време не е задължително да отидете на пластичен хирург, за да скриете по-едрите си бедра, да увеличите гърдите или да оформите талия си. С тези и много други несъвършенства  можете лесно да се справите, ако изберете правилните дрехи и аксесоари.

Как да изглеждате по-слаби

Ако имате широки бедра, никога не носете тесни панталони, дънки и поли. Откажете се от плътно прилепнали по тялото дълги рокли. Ако дрехите, които носите не са ви удобни, стягат ви на талията, ще се чувствате по-зле и това ще се забележи от всички. Носете плисирани поли до коляното, за да подчертаете красивите си прасци или глезени.

Когато се стремите да изглеждате добре, трябва да се съобразявате също така и с материите. Например, ако трябва да прикриете някой и друг излишен килограм, не носете дрехи от туид, плюш, жилетки и плетени пуловери с едра плетка, избягвайте всички, дори леко лъскави материали като сатен, лурекс и някои видове коприна. За дълги рокли избирайте материи от фина вълна, памук и деним и забравете за лъскавата коприна.

Ако имате пълна фигура без ясно очертана талия, тогава хоризонталните ивици при дългите рокли са категорично противопоказани за вас. Носете вталени рокли, така ще очертаете  талията. Избягвайте да си купувате  дълги рокли с права кройка от фини трикотажни материи, вълна или памук.

Как да увеличите гърдите и да скриете широките си рамене

Ако искате да скриете широки рамене, тогава завинаги се откажете от лодка-деколтето,  рокли бюстие, както и модерни топове и дълги рокли с голи рамене. Опитайте се да избирате дрехи с широки, но прави ръкави, изработени от тънки, летящи материали. Широките рамене трябва да бъдат покрити.

Уголемете визуално гърдите си и дори скрийте корема си, рокли в стил ампир и блузи с висока талия ще ви помогнат да го направите. Друга техника са обемни джобове, папийонки, волани и големи брошки.

Как да използваме оптични илюзии за да хармонизираме фигурата си

Диагоналните, вертикалните и спираловидните шарки ще ви помогнат да разтегнете силуета си, да го направите по-тънък и по-елегантен. Такива модели летни рокли ще изглеждат много хармонично ако са от тъкани като коприна и фин памук. Кръстосаните линии, от друга страна, ще “нарежат” тялото ви  и ще увеличат обема. По-ниските дами трябва да избягват едри щампи като големи точки, квадрати, цветя и други подобни.

Как да изглеждате по-стройни

Ниските момичета, които искат да изглеждат по-високи, трябва да носят по- изчистени летни рокли или да играят с нюанси на цветовете. Например: коралова блуза и червени панталони или тъмносиня пола, съчетана с по-светъл нюанс на горната част.

Високите токчета като начин да изглеждаш по-висока са сериозно погрешно схващане. Вие, разбира се, ще изглеждате по-високи, но обувки на платформа  не изглеждат много хармонично.  Друга подробност, която може да превърне най-крехкото и грациозно момиче с нисък ръст в посмешище, е огромната  чанта. С такъв аксесоар пропорциите ще бъдат нарушени. Силуетът, разбира се, няма да се промени по никакъв начин, но ще изглеждате нелепо.

Как да удължим врата си

Такива прости техники като V-образно деколте, тънки блузи с волани и драперии и свободни яки ще направят шията визуално по-дълга. От друга страна, стегнатите поло блузи или високите яки не са подходящи. Ако искате да направите врата си по-дълъг, тогава завинаги забравете за късите колиета и чокъри, по-добре е да ги замените с дълги мъниста и каскади от тънки вериги.

Какви цветове трябва да изберете

Не забравяйте, че цветът е и наш съюзник и приятел в борбата срещу различни несъвършенства. Има няколко прости правила, които определено си струва да запомните. Колкото по-тъмен е нюансът, толкова по-слаба ще изглеждате. Пълнотата може да бъде скрита с тъмни нюанси: мастилено, антрацитово, черно, тъмнокафяво. Това правило не означава, че трябва да изглеждате като вдовица през цялото време. Не забравяйте – можете да използвате тъмни цветове за конкретни проблемни области. Например летни рокли с пясъчен цвят с тъмни странични ивици, черна вълнена пола или тъмносини широки панталони ще скрият пълните бедра, но те могат да се носят със светли горнища, блузи и пуловери с широки ръкави. Ярките цветове като фуксия, червено или жълто определено не трябва да се превръщат в основния фон на вашият образ, по-добре е да ги интегрирате в декорация и детайли.

И накрая,

най-лесният начин да „заблудите“ природата и другите е да използвате коригиращо бельо. С негова помощ можете да се вталите, да стесните бедрата си, да изравните стомаха си и да увеличите гърдите си с няколко размера, ако наистина искате. Също на помощ ще ви бъдат  оформящи чорапи и чорапогащи в тъмни цветове. Завинаги се откажете от „изисканите“ чорапогащи: ажурни, мрежести, с различни шарки и щампи, които не само ще подчертаят  всички недостатъци, но и ще разширят фигурата ви.

От голямото разнообразие на дрехи за лятото можете да изберете подходящи за вашата фигура дрехи, с които да демострирате своя вкус и стил.

Осветление за магазини за дрехи
Съвременна мода за момичета на 18 години

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Последни коментари
    Navigation
    Close

    Твоята количка

    Close

    Списък с желания

    Recently Viewed

    Close

    Great to see you here!

    Вашите лични данни ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката
    Ви..

    Already got an account?

    Close

    Close

    Categories