Детски обувки | cutiess.bg

Как да изберем размера на детските обувки?

Децата растат много бързо, а детските обувки не са евтини, което ви кара да искате да купувате обувки “с марж”. Във времена на тотален недостиг, когато не беше лесно да се купят обувки за дете, много родители направиха това. Досега представителите на по-старото поколение не виждат нищо лошо в това и смятат закупуването на обувки за растеж за рационален вариант за инвестиране на семейния бюджет. Ортопедите обаче по същество не са съгласни с това.

Експертите смятат, че детските обувки трябва да се подбират стриктно според размера. Факт е, че кракът на детето тепърва се формира и всеки дискомфорт при ходене може да повлияе неблагоприятно на този процес. Освен това може да пострада не само самото стъпало, но и цялата мускулно-скелетна система. Това се случва поради неправилно разпределение на натоварването. Освен това носенето на големи обувки с голям размер е просто опасно: вероятността от спъване и падане се увеличава значително.

Разбира се, обувките за деца не трябва да се избират гръб до гръб, в противен случай те ще станат малки след няколко месеца. Все пак трябва да има малък марж, но такъв, че да не причинява дискомфорт и смущения в походката. Също така, когато оставяте марж, имайте предвид, че основният растеж на крака на детето, като правило, се случва през пролетта.
Как да изберем правилния размер на детските обувки

За да не сбъркате с размера, най-добре е да измерите ботуши или обувки, защото един и същи размер от различни производители може да се различава леко. Детските обувки трябва да се пробват с пръста, с който се планира да се носят. Така че, например зимните обувки е по-добре да се измерват на хавлиен или вълнен чорап. Това ще ви позволи да ходите удобно дори при силна слана.
Обикновено няма проблеми с избора на размер при пробване, много по-трудно е да изберете размер без пробване, а при детските обувки това е често срещана ситуация, тъй като не всички деца издържат на досадни пътувания по магазините. Освен това много съвременни родители предпочитат да пазаруват чрез интернет, което може значително да спести време, а често и финанси. За да изберете правилния размер в този случай, трябва да измерите крака на детето с рулетка и да го сравните с таблиците с размери, които се предлагат от много производители. Това ви позволява да изберете размера с висока точност. Също така днес много онлайн магазини за детски дрехи – cutiess.bg предоставят възможност да пробвате обувки. В този случай поръчвате 2 размера наведнъж, между които се съмнявате, и правите окончателния избор след пробване.

Тенденции при полите за пълни дами
Атрактивни и модерни дамски блузи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Последни коментари
    Navigation
    Close

    Твоята количка

    Close

    Списък с желания

    Recently Viewed

    Close

    Great to see you here!

    Вашите лични данни ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката
    Ви..

    Already got an account?

    Close

    Close

    Categories