Съдове за готвене | be4home.com

Разнообразие от уок тигани

Дръжките на уока могат да бъдат две (класически) или една (северен стил). Дръжките също могат да бъдат изработени от различни материали – метал, силикон, пластмаса, бакелит. Тиганът е оборудван с вакуумен капак, който ви позволява да създадете условия за задушаване, яхнии, задушени зеленчуци и решетка, която увеличава функциите на съдовете.

Материали за производство

Когато избирате съдове за пържене Wok, трябва внимателно да проучите техните технически характеристики, функционалност, достъпност и практичност.

Woks се правят от:

Чугун – готвенето в такива съдове е удоволствие. Тежките, дебели стени и дъно ви позволяват да готвите здравословно, възможно най-здравословно ястие. Материалът е издръжлив, здрав, не се страхува от високи температури, характеризира се с висока устойчивост на износване и може да се използва за различни видове плочи. Недостатъците на такъв материал включват голямо тегло, дълго загряване, ако се остави във вода, ръждясва, може да се окисли

Алуминий – материалът е лек, затопля бързо, подходящ за газови и електрически котлони. Недостатъци – тънкият алуминий може да се деформира, ако незалепващото покритие е тънко, опасно при високи температури, може да отделя токсични вещества

Керамика – материалът има красив външен вид, бързо се нагрява. Недостатъците на материала включват висока цена, крехкост, страх от резки температурни промени. Стомана – лека, загрява бързо и равномерно, подходяща за открит пламък. Недостатъкът е високата цена (ако материалът е с високо качество)

В допълнение към материала на производство важен фактор е покритието. Производителите на уок тигани използват различни видове незалепващи покрития, всяко от които има своите предимства и е ключов фактор при ценообразуването:

Тефлонът е най-често срещаното покритие, за което си струва да закупите специални недраскащи остриета. Тук продуктите няма да изгорят и ако се появи поне една драскотина, устройството бързо ще стане неизползваемо.

Гранитът е добър топлопроводник, загрява бързо и се поддържа лесно. Титанът е безопасен материал за приготвяне на абсолютно всички продукти, характеризиращ се с дълъг експлоатационен живот;

Керамика – материалът се страхува от резки промени в температурата, но е устойчив на надраскване;

Емайлът е крехко покритие, което се страхува от удари и падания.

Съвети за избор

За да направите покупката на уок успешна, издръжлива и удобна, трябва да се съсредоточите върху материала на производство на самия тиган, дръжките, вида на незалепващото покритие, размера и допълнителните аксесоари. Ако искате да готвите като в Азия, изберете модели с кръгло дъно, изработени от чугун. Ако тиганът се използва изключително за пържене, дръжката трябва да е една и дълга. Тиганът Wok ще ви помогне да направите готвенето на здравословна и вкусна храна по-удобно и удобно, а ястията ще бъдат вкусни и здравословни.

Колко често трябва да сменяме спалното бельо
Мивки от изкуствен камък – правилна експлоатация, поддръжка и ремонт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Последни коментари
    Navigation
    Close

    Твоята количка

    Close

    Списък с желания

    Recently Viewed

    Close

    Great to see you here!

    Вашите лични данни ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката
    Ви..

    Already got an account?

    Close

    Close

    Categories