Дтеско спално бельо

Колко често трябва да сменяме спалното бельо

Знаем колко важен е сънят за растежа и развитието на детето. Спалното бельо е наш приоритет номер едно да се уверим, че децата са в състояние да получат най-качествения нощен сън, за да постигнат физически и психически пълния си потенциал. Знаем, че има няколко неща, които трябва да осигурят добър нощен сън, включително рутина преди лягане, здравословна диета и упражнения и удобна среда за сън, това са само някои от факторите. Но едно нещо, което може да изиграе огромна роля за качеството на съня на детето, е неговият матрак; може да се чудите колко често трябва да подменяте матрака и спалното бельо на детето си и отговорът ще зависи от няколко различни фактора.

Самото почистване на спалнята на детето ви може да е като херкулесова задача, достойна за похвали, които обикновено се дават само на олимпийските златни медалисти. Първо трябва внимателно да прекрачите пластмасовите животни от фермата, разпръснати по килима, след това е време да преговаряте за книжките, поставени в центъра на спалнята и накрая човек трябва да се качи върху купчините дрехи. Най-накрая сте постигнали целта си – леглото. Ако постигнете само едно нещо по време на това приключение за почистване, тогава сменете спалното бельо. Забравете праха и прахосмукачката, поне леглото е подредено. То трябва да бъде сменяно най-много на всеки две седмици.

Колко често трябва да сменяте матрака на детето си?

Удивително е колко важен е матракът, особено за малки деца, чиито кости непрекъснато растат. Сънят е от съществено значение. Добрият матрак осигурява подкрепа за вашето мъниче през нощта, както и гарантира, че те (и вие) получават спокоен нощен сън. Националната федерация съветва възрастните да сменят матрака си на всеки седем години, но за детските легла може да се наложи да ги смените малко по-рано от това на всеки 4-5 години, за да сте сигурни, че те осигуряват подходящата опора за малките си тела. Ако обаче междувременно забележите провисване или признаци на износване, трябва незабавно да смените матрака.

Колко често трябва да подменяте спалното бельо на детето си?

Възглавниците трябва да се сменят приблизително на всеки две години. Оставянето им за по-дълго от това може да доведе до започване на събиране на акари, което увеличава вероятността от поява на алергии. Те също започват да губят стабилността си през годините, ако са били ползвани твърде дълго. Ако се нуждаят от постоянно раздуване, за да възстановят формата си или ако останат сгънати наполовина при натискане, определено е време да инвестира в нов комплект. Най-важното е, че редовното подменяне на възглавниците на детето със сигурност ще помогне за спокоен нощен сън, подготвяйки ги за натоварения ден.

Според изследвания средно всеки от нас използва една и съща завивка за около седем години. Всъщност обаче трябва да ги заменим след пет !! Това отново се дължи на хигиенни причини и на алергии, причиняващи се от праховите акари. Одеялата също започват да изтъняват с течение на времето, което означава, че те губят топлината, която са имали първоначално. Смяната на завивката на детето ви ще помогне да се намалят шансовете му за алергии и да се затопли през зимата.

За чаршафите и детското спално бельо важи следното правило: Добре е да се сменят с нови на всеки две години.

Как да премахнете варовиковите отлагания от душа
Разнообразие от уок тигани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Последни коментари
    Navigation
    Close

    Твоята количка

    Close

    Списък с желания

    Recently Viewed

    Close

    Great to see you here!

    Вашите лични данни ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката
    Ви..

    Already got an account?

    Close

    Close

    Categories