почистващи препарати

Как да премахнете варовиковите отлагания от душа

Много собственици на душ кабини са изправени пред проблема с натрупването на варовик по стените. Причината за това е твърдата вода – често срещано явление във водоснабдителните системи. Трудно е да се справите с такива отлагания, дори някои домакински почистващи продукти не могат да ги премахнат. Нашата статия ще ви каже кои почистващи прпарати е най -добре да се използват и кои алтернативни методи могат да се използват за почистване.

Почистващи препарати за душ кабини. Cif е добър пример. Той се справя добре с вар, особено ако оставите тънък слой от продукта за замърсяване за кратък период от време и след това го избършете.

Спрей за стъклени повърхности. Тези спрейове, съдържащи разтварящи вар вещества, вършат добре работата си. Техният минус е неприятна остра миризма. Те не трябва да се използват в затворени, непроветрени помещения.

Специализирани течности. На пазара има специални препарати за почистване и препарати за стените на душ кабини, които ще ви помогнат да се отървете не само от варовик, но и от мухъл. Те често имат антибактериален ефект. Народни средства за почистване. Трапезен оцет Разтвор от 6% оцет за почистване се приготвя в съотношение едно към две, тоест 200 мл оцет ще се нуждае от 400 мл вода. Пистолет за пръскане ще помогне за удобно разпределение на течността по повърхността на стената. Трябва също да използвате този метод в добре проветриво помещение. Стъпки за почистване на кабината с оцет. Необходимо е да се приготви разтвор в посоченото съотношение. Нанесете върху стените и оставете за 15 минути. Избършете със суха кърпа или кърпа. Този метод ви позволява не само да се отървете от минералните отлагания по стъклото, но и да възстановите блясъка на хромираните части и да унищожите 85% от бактериите. Лимонена киселина. Лимонена киселина 100 грама лимонена киселина също ще ви помогнат да се отървете от варовика. Необходимо е да се разреди в ½ литър топла вода. Нанесете разтвора върху замърсяванията за 15 минути. Втрийте внимателно с гъба. Измийте с вода и подсушете. Лимонена киселина със сода. Такова решение ще освободи стените на душ кабината от плака, както се казва, точно „пред очите ни“. За да го приготвите ще ви трябват 200 мл вода, 20 грама сода и 30 грама лимонена киселина. Можете да смесвате компонентите веднага и да третирате със смес от замърсяване или да почиствате на етапи. Смесете сода за хляб с вода, докато се образува каша и обработете с нея варовикови отлагания. Напръскайте мръсотията с разтвор на вода и лимонена киселина. Изчакайте, докато реакцията приключи и избършете разтвора от стените. Грижа за душ кабина. Как да се грижите правилно за вашия душ. Следвайки принципа „превенцията е по -добра от лекуването“, трябва да обърнете повече внимание на грижата за повърхностите на душ кабината, за да предотвратите натрупването на трудна за почистване мръсотия.

Избор на ергономични офис столове
Колко често трябва да сменяме спалното бельо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Последни коментари
    Navigation
    Close

    Твоята количка

    Close

    Списък с желания

    Recently Viewed

    Close

    Great to see you here!

    Вашите лични данни ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката
    Ви..

    Already got an account?

    Close

    Close

    Categories