Хотелско осветление

Стандарти за хотелско осветление основното

Хотелски стандарти за осветление.Компетентното осветление на хотела създава стимул за посетителите да го посещават отново, което в силно конкурентна среда е едно от основните маркетингови правила. От тази гледна точка, комфортът, безопасността и удобството са трите основни компонента на осветителната система, които заедно с енергоспестяващите свойства на осветителните тела формират основните параметри на хотелската осветителна система. Нормативни документи и изисквания. Изискванията за хотелското осветление са слабо представени в националните стандарти . Документът установява само два стандарта за осветление, които са валидни за хотели от всички класове:

– осветеността на хотелските стаи не трябва да бъде по-малка от 150 лукса;

– стандартът за услугата по настаняване и помещенията на придружителите е най-малко 200 лукса.

Лесно е да се види, че разработчиците на документа поставят на първо място персонала на хотела, а не неговите посетители. Тази функция е характерна не само за местния хотелиерски бизнес, но и за европейските хотели. Анализът на германските търговци е събрал повече от 10 000 отрицателни отзива за покритието на европейските хотели. LED системите могат да премахнат този недостатък, тъй като желанието за спасяване на собствениците на хотели се определя от високите оперативни разходи за поддържане на осветителната система. Общоприетата цифра за дела на разходите с традиционните източници на светлина е 30% от всички разходи за техническа поддръжка на хотела. стандарти за хотелско осветление.

Предимства на LED източниците на светлина. Енергоспестяващите възможности на LED източниците на светлина директно намаляват оперативните разходи, но този фактор не е единственото предимство на LED системите:

– ниската консумация на ток и незабавното включване улесняват внедряването на автоматизация на осветлението, което е друг фактор за спестяване;

– висока надеждност на съвременните светодиоди с порядък намалява разходите за подмяната им;

– прост алгоритъм за затъмняване позволява на посетителите сами да контролират осветлението на стаята. Друга възможност за спестяване на разходи за поддръжка на хотели е използването на лампи със сензори за движение и светлина на обществени места.

Денят на жената е всеки ден
Избор на ергономични офис столове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Последни коментари
    Navigation
    Close

    Твоята количка

    Close

    Списък с желания

    Recently Viewed

    Close

    Great to see you here!

    Вашите лични данни ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката
    Ви..

    Already got an account?

    Close

    Close

    Categories