Да закупим качствено оборудване за ресторанта, който управляваме?

Защо си струва да закупите качествено професионално кулинарно оборудване?

Бъдещият собственик на всеки ресторантьорски бизнес, било то кетеринг услуги, било то заведение за хранене, или бар, трябва да се отнася сериозно към закупуването на оборудване за своето заведение.

Независимо дали става въпрос за технологично оборудване или мебели, собственикът на компанията трябва да е сигурен, че оборудването е висококачествено, функционално и ще служи дълго време.

Предлагаме кратък преглед на цялото необходимо оборудване за заведения за обществено хранене.

Уреди за термична обработка – термично оборудване


За всеки готвач не е тайна, че отоплителната техника в кетъринг кухнята е най-важното оборудване. Нали с негова помощ се приготвя цялата гама от кулинарни стандарти и специалитети.

Ето защо собствениците на ресторанти и кафенета подхождат особено внимателно към избора на това оборудване и избират най-продуктивните и функционални устройства. Топлинното оборудване включва:

  • топлинно оборудване
  • повърхност за пържене и фурна;
  • електрически котлон и газов котлон;
  • котел за храна и котел;
  • фритюрник и чебуречница;
  • машина за понички, грил за пиле;
  • уред за готвене на ориз, уред за готвене на макарони, уред за палачинки;
  • нагревателна маса за поддържане на готовите ястия топли.


Тези уреди са предназначени както за приготвяне на специфични поръчки (пържени картофи, чебуреци, пиле на скара), така и за голямо разнообразие от кулинарни функции: приготвяне на храна, приготвяне на закуски, супи, десерти.

Конвектомати

Конвектоматът е мечтан уред и за инфлуенсърите, които споделят ежедневно кулинарни рецепти в блоговете си, и за професионалните готвачи. Да имате конвектомат в кухнята е истинско богатство.

С този тип уреди можете да пържите, и печете, и бланширате, и готвите на пара, и да извършвате други кулинарни операции. И което е особено забележително е, че всички полезни свойства на използвания продукт се запазват в храната, приготвена с такова устройство. Конвектоматът е най-добрият вариант както за трапезарията, така и за ресторанта. Осигурява реални икономии на електроенергия, време, производствено пространство. Използването само на една камера ви позволява да не ограничавате въображението на главния готвач и да зарадвате посетителите с разнообразие от менюта.

Професионална хладилна техника

Има различни видове хладилна техника: камера, ракла, витрина, шкаф. Хладилниците за заведения за обществено хранене работят с различни температурни режими и се използват както за охладени, така и за замразени продукти.

Хладилните шкафове могат да бъдат затворени (за замразяване и съхранение на храни в задните помещения) и хладилници със стъклени врати (за демонстрация на охладени продукти и ястия). Хладилниците могат да бъдат с различни размери от 100 до 1400 литра. В битовите помещения на кетъринга се използват хладилни витрини от неръждаема стомана, а в залите за посетители камери от поцинкована стомана, боядисани в бяло. Вратите на хладилниците се различават по дизайн, те могат да бъдат тип панти и врати на отделения. В зали с ограничено пространство е за предпочитане да се използват камери с врати за отделения, което ви позволява да спестите полезната площ на кетъринг пункта. Съвременните хладилни камери са оборудвани с електронен контролер на температурата, а във вратите има нагревател за предотвратяване на замръзване. Много модели са оборудвани с автоматично затваряне, което затваря вратата, ако не е затръшната напълно.

Финални думи

Никога не щадете средства за качествено оборудване. С нещото, с което си изкарвате прехраната, не бива да си правит шега, а трябва да подходите находчиво.

Продуктите от висок клас придават уникалн, отличаващ се вкус на храната, докато храната, приготвена с уреди за домашно ползван често се разпознава.

Екипът ни препоръчва да разгледате продуктите от висок клас от електронен магазин MixHoReCa.com.

Ще се радваме, ако споделите и Вие мнение, касаещо професионалното кулинарно оборудване или друго, свързано с кулинарията!

Коя спирачка да използвам?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Последни коментари
    Navigation
    Close

    Твоята количка

    Close

    Списък с желания

    Recently Viewed

    Close

    Great to see you here!

    Вашите лични данни ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката
    Ви..

    Already got an account?

    Close

    Close

    Categories