Как да изберем най-добрите парфюми за зимата?

С настъпването на зимата, температурите навън се понижават и съвсем очаквано търсим топли дрехи и топли напитки. Топли и пикантни са и най-подходящите парфюми за студените месеци на годината.

Защо трябва да сменяме своите парфюми в началото на всеки сезон?

Както адаптираме гардероба си към температурите навън в началото на всеки сезон, по същия начин трябва да постъпваме и към всички парфюми, които използваме. През лятото тялото ни се нагрява по-значително, което кара ароматът да се отделя по-интензивно от кожата. Затова е добре за топлите месеци на годината да залагаме на по-леки и свежи ухания. Обратното е през зимата, когато стремежът ни е да си осигурим повече топлина и комфорт. В сферата на уханията може да го постигнем с пикантни, сладки и дървесни парфюми, които създават усещане за уют. Важно е също така зимните парфюми да са с богат аромат и силна основа, тъй като студът навън потиска обонянието и по-трудно бихме долавяли леки парфюми. Добре е също така уханието да подхожда на по-плътните материи, които избираме за своите дрехи през зимата.

Базовите нотки са ключови за добрите зимни парфюми

Те са най-трайни и изразяват характера на аромата. Както споменахме по-горе, през зимата най-подходящи са парфюми си пикантни, дървесни или сладки базови нотки. Дървесните нотки са определяни като дълбоки, интензивни и сгряващи, което ги прави любими на много хора в студените месеци. Някои ги асоциират с горящ в камината огън и свежи елхови клонки, които създават уют през зимата. Най-популярните дървесни нотки са кедрово дърво, сандалово дърво, пачули, ветивер, дъбов мъх, бор. С пикантна и екзотична база обикновено се отличават ориенталските парфюми. В голяма част от тях се включват подправки като кардамон, шафран, карамфил, ванилия, канела, които правят зимата по-уханна. В ориенталските ароматни комбинации ключово място имат също тамян, смирна и др. смоли, които придават на уханията специфичен характер. Търсени уханни нотки през зимата са също жасмин, роза, мускус, кехлибар и разбира се уд.

Какво прави някои зимни парфюми най-добрите за нас?

Най-подходящите парфюми за всеки човек зависят основно от типа на неговата кожа, както и от начина по който индивидуалното ухание на тялото му се свързва с аромата на парфюма. Това е причината едни и същи парфюми да ухаят различно, когато са носени от различни хора. Общите правила, които анализатори изтъкват, гласят, че хората с по-мазна кожа е добре да се спират на плодови парфюми, докато за тези с по-суха кожа се препоръчват по-сложни и богати аромати, които е по-вероятно да издържат дълго върху този тип кожа.

Красиви зимни парфюми може да откриете в каталога на всяка парфюмерийна компания. Предлагат се редица интересни ухания, както за мъже, така и за жени. Изберете онези зимни парфюми, които ви карат да се чувствате комфортно в най-студените месеци на годината и ви създават допълнително усещане за уют и топлина.

Козметика за лице – ръководство за жени
Професионален грим за специалните поводи?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related posts

Close
Последни коментари
    Navigation
    Close

    Твоята количка

    Close

    Списък с желания

    Recently Viewed

    Close

    Great to see you here!

    Вашите лични данни ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката
    Ви..

    Already got an account?

    Close

    Close

    Categories